Főoldal Kosaram Fehérbor Riesling Kirchenpfad Kabinett 2015

Riesling Kirchenpfad Kabinett 2015 Rheingau Josef Leitz

89 Eichmann pont 91 p Robert Parker

"Félszáraz riesling olcsón Leitztől olyan tökéletes kombináció, mint az eper tejszínhabbal: továbbfejlesztést nem igényel, nem tűr.."

Hosszúnak tűnik a név, de végül is nem hosszabb, mint a Volkswagen Golf Variant Comfortline 1.6 Blue-TDI. Házi használatra bőven elég annyit megjegyezni, hogy Leitz Kirchenpfad. Még fontosabb, hogy a szortimentben ez az örökös best buy-bajnok 1-2-Dry bájos párja.

Félszáraz riesling olcsón Leitztől olyan tökéletes kombináció, mint az eper tejszínhabbal: továbbfejlesztést nem igényel, nem tűr. Matt Kramer nehezen teljesíthető, de jogos elvárása négy palack elfogyasztását írja elő ahhoz, hogy egy bort megismertnek tekinthessünk. A Kirchenpfad esetében én hármasával veszem a lépcsőket: négy hónap alatt hat palack, és nem csak a tudásszomj hajt. Imádom ezt a bort: csupa virág és gyümölcs, könnyed, elegáns és finom. Nem változtatja meg az életünket, de nincs egy rossz mozdulata. Szép, mint egy bárányfelhő.

Igazából semmilyen hibát nem tudnék neki felróni; technológiailag makulátlan, a kedvenc fehér fajtámból készül, most van szezonja, és az árától sem kapunk fejfájást. (A késhegynyi maradékcukortól nem kell berezelnetek jó lesz: ez a klasszikus riesling-recept, és a garancia arra, hogy kő helyett virágok és gyümölcsök illatozzanak 11-es alkohol mellett.)

13 pont - 2500 forint, nálam a nyár slágere és best buy.  (Gault et Millau - Művelt Alkoholista)

 

The Kirchenpfad is characterized by a very fine, classic bouquet reflecting the pure Riesling fruit, and with a touch of raisins and cassis. The wine is still influenced by the yeast storage, a brioche quality is noticeable. On the palate the wine is succulent and stimulating, the slight hint of residual sweetness adds dynamism to its elegant, subtle flavor. It goes well with cold roast venison with Cumberland sauce, mussels with garlic mayonnaise, Königsberger Klopse (boiled meatballs), fennel braised in olive oil and Thai dishes with chili, lime leaves and lemon grass.  Excellent with mature Gruyère and Roquefort cheese.

3 300 Ft Űrtartalom: 0.75 l (4 400 Ft / l )
 
Szőlőfajta Riesling
Ország Németország
Borvidék Rheingau
Terroir
Termelő Josef Leitz
Űrtartalom 0.75l
Alkoholtartalom 11.5% Vol.
Maradékcukor 4.8g/l
Sav 7.6g/l
Fogyasztható 2014-2017