Főoldal Rólunk

 

13726671 1272407466110250 8805231092652628376 n

 

 

Cégünk, az Ecologic Consulting Kft. 2012. novemberében kezdett el minőségi borok kereskedelmével foglalkozni, melynek első lépése a riesling.hu borkereskedés és webáruház átvétele volt eredeti, német tulajdonosától. A riesling.hu Magyarország első és ezidáig egyetlen német ill. rajnai rizling specialista borüzlete. 

 

Az elmúlt években a rajnai rizling páratlan reneszánszát éli világszerte, és már régóta nem hiányozhat egy kitűnő étterem pincéjéből sem. És ugyanúgy nem hiányozhat egy magára valamit is adó borpiac palettájáról. Magyarországon azonban fura módon eddig ez volt a helyzet, s mi úgy gondoltuk, hogy ezen változtani kell. A riesling.hu oldalain a rizlingek korlátozott, de izgalmas választékát találja a fajta bölcsője, Németország illetve Ausztria legjelentősebb borvidékeiről. Egyes borok világhírű borászoktól származnak, mások pedig kis családi pincéktől, amelyeket inkább a vájtfülűek ismernek. Mindegyik kiemelkedő minőségű, és mindegyik kézműves módszerekkel készült.

 

A riesling.hu koncepcióját a hazai igényeknek és a nemzetközi piaci trendeknek megfelelően próbáljuk továbbfejleszteni, így született meg a FineWines.hu, ahol az eredeti, elegáns és különleges fehérborokra alapozott szortimenthez képest (mely az osztrák kínálat megjelenésével már nemcsak a rajnai rizlinget, hanem más kedvelt fajtákat is vagy mint pl. a zöldveltelini, sauvignon blanc,) a világ különleges borvidékeinek legszebb boraiból alakítunk ki vörösboros kínálatot. Ennek legfontosabb “elemei” Burgundia, Rhóne-völgy, Champagne, Piemont, Új-Zéland és Oregon.

 

Ezen borok kis és nagykereskedelmén túl rendszeresen szervezünk és bonyolítunk le borkóstolókat, bemutatókat, borvacsorákat, illetve bortúrákat partnerborászatainkhoz (Németországba, Ausztriába, Olaszországba).